Arta nu e doar o activitate, ci o nevoie. Prin ea, îți cultivi sensibilitatea și îți nuanțezi relația cu tot ce te înconjoară. Din nefericire, exista și oameni izolați: unii, cu probleme psihologice; alții, chiar medicale. Pentru ei, arta poate deveni un medicament.

Unul neașteptat, dar extrem de eficient. Așa s-a născut în 2020 la Constanța proiectul Open Doors. Un grup de tineri artiști locali, psihologi și terapeuți și-au pus laolaltă energiile și competențele, pentru a închide rănile sufletești ale celor mai fragili. Andreea Enache este cea care a initiat acest proiect dupa experienta sa didactica din Statele Unite, iar prin art-therapy le reamintește oamenilor că viața e un dar miraculos. Accesul la frumos permite binelui să renască. Despre cum se vindecă sufletele, aflăm acum.

O idee neconvențională, transformată prin pricepere și muncă serioasă într-un proiect de succes, poate schimba vieti. Terapia prin arta e un proces complex, dar Open Doors reuseste sa il aplice spre beneficiul unei comunitati mai bune, confirmand o data in plus ca SMART IS THE NEW COOL.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN