Știrea mea, cu Toni Grecu: Vremuri triste. Și păcănelele se închid

Ce facem, oameni buni, ca-i groasă rău. Valul doi a venit. Se închide tot. Chiar și păcănelele se inchid,  pacanele, restaurante, etc. Inchise, goale, deși ar fi fost bine să rămână deschise deoarece produc bani mulți care intră la buget.

Jucătorii de pacanele nu sunt periculosi, ca ei nu nu au contact cu oameni ci cu aparatul de joc. Vorbesc cu el, il injură, il pocnesc, il pupă, in funcție de ce-i pică omului. Iar aparatul nu tușește, nu scuipă, nu strănută. E covid-free. De ce să tai o plăcere care aduce bani la buget fără nicio investiție din partea statului?

Cu jucătorii astia e mai rău si mai periculos sa-i lași pe stradă să umble de nebuni prin tramvaie, piețe, magazine, decât să stea țepeni la aparat cu săptămâna. Zic și eu…

Legat de restaurante, mai functioneaza doar cele din hoteluri in care pot manca doar clienții cazați acolo. Păi, in cazul ăsta, ca să mânânc în oraș, cum fac, rezerv o cameră la hotel și merg acolo cu familia, să luăm cina? Mă și văd vorbind la telefon: „Alo, Mariottul, doamnă, fiți amabilă, aș dori o cameră cu vedere la Parlament, două fripturi în sânge și un vin roșu, demisec. Ajung în 15 minute.

Da, camera (de hotel) murdară. Nu, nu vă deranjați, nu schimbați prosoapele și așternuturile, că nu rămân peste noapte. Vin doar să mănânc cu soția (o pereche care mananca la restaurant), să bem o sticlă de vin și să injuram parlamentul. Așa ne simțim noi bine. Ne distrăm și noi cum putem. Saru-mâna!”

Despre teatre ce să mai vorbim, e dezastru. Luni TNB anunta ca reia spectacolele in toate sălile, miercuri anunța ca suspendă toate spectacolele din toate sălile.

Sunt vremuri foarte triste pentru toți, actori, ospătari, jucători la păcănele, profesori, elevi, corporatiști, muncitori, toți avem viața schimbată. Dar cel mai greu este pentru doctori si cei care muncesc in spitale, adică in epicentrul infecției. Nu cred ca vrei sa fii doctor de covid azi, in România. Si tocmai de asta merita toate aprecierile. La polul opus sunt nesimțiții. O știre de azi ne spune ca la Slatina politia a spart o petrecere cu 200 de invitati. Era o nunta, un botez, ceva ce se face miercurea, zi de odihnă de la Dumnezeu pentru mulți români.

Pentru acesti mitocani care sfidează tot si iau la mișto eforturile celorlalți de a limita dezastrul spre care ne îndreptam amenzile date de organe nu au niciun efect, ca oricum nu le plătesc niciodată. Cred ca cea mai bună pedeapsă ar fi sa fie luați in evidență de DSP si daca se îmbolnăvesc de covid sa-si plătească singuri spitalizarea.

Ți se rupe, plătești.  Asta e.  In rest sănătate pentru toți și Regeneron la tot cartierul. Că așa ne-a promis Trump, șeful la lume. Dar până ne dă el Regeneron, cred ca ne dăm singuri plăcuțele suedeze.