• Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccin în faza a treia a campaniei de imunizare, spune Valeriu Gheorghiță
  • Aproximativ 1.213.000 de persoane s-au vaccinat anti-covid în România. Dintre acestea 658 de mii au făcut rapelul, iar 555 de mii au primit o singură doză
  • Luni, Marea Britanie a raportat pentru a doua zi la rând mai puțin de 100 de decese din cauza SARS-Cov-2. Și este pentru prima dată, de pe 28 septembrie, când în UK au fost mai puțin de 5.000 de infectări noi
  • Italia a ajuns la 100 de mii de decese din cauza coronavirusului. Pe calea ferată din Peninsulă circulă, în toată țara, un tren de terapie intensivă. Totul pentru a diminua presiunea asupra spitalelor.
  • Guvernul britanic ia în cacul transformarea trotuarelor în spații de luat masa pentru restaurante și cafenele. Decizia ar urma să fie pusă în aplicare până în septembrie 2022, anunță Bloomberg
  • Meghan Markle s-a comparat cu Mica Sirenă. În interviul oferit lui Oprah dezvăluie că a fost redusă la tăcere, după ce a ajuns în casa regală, precum Ariel, care a renunțat la voce pentru iubire. Acum Meghan spune că viața ei e mai frumoasă decât în basme.
  • Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, în Bruxelles, pe 8 martie au fost redenumite 10 stații de metrou după femei celebre. Operatorul de transport public vrea ca în următorii 3 ani să redenumească cu nume de femei 17 stații de autobuz și tramvai, pentru a feminiza rețeaua.
  • La magazinul Amazon din Londra, primul deschis în Europa, nu există casieri și nici nu îți scanezi produsele cumpărate. Ai nevoie doar de cont pe Amazon. La intrare scanezi codul din aplicația de pe telefon, iar la ieșire tot ce ai în pungă este automat facturat, iar banii sunt retrași din cont în drum spre casă.
  • Astăzi, 9 martie, dar în urmă cu 62 de ani, păpușa Barbie apărea pentru prima dată la salonul de jucării de la New York. Inițial costa doar 3 dolari. Cea mai scumpă păpușă Barbie s-a vândut, în 2010, la o licitație, cu 302.500 de dolari.
  • Sebastian Colțescu a fost suspendat până la finalul sezonului, adică pe 30 iunie. UEFA nu l-a sancționat pentru rasism. Colțescu este acuzat de comportament inadecvat față de antrenorul secund al echipei Bașaksehir, Pierre Webo, din timpul meciul din Liga Campionilor cu PSG, din data de 8 decembrie 2020.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI