• De la ora 13, premierul Florin Cîțu va susține o videoconferință cu prefecții, reprezentanții DSP și managerii de spitale pe tema situației paturilor ATI. Îți amintesc, București, Timișoara și Cluj-Napoca nu mai au niciun loc liber la terapie intensivă.
  • 224 de localități au, în România, incidență de peste 3 la mie. Cea mai mare rată este în Sibiu, în localitatea Șeica Mică, unde este incidență de 10.03 la mia de locuitori.
  • Campania de vaccinare în școli este blocată. Nicio școală nu a solicitat echipe mobile, deoarece sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului, prin care școlile pot solicita intenția de vaccinare, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
  • Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie, pentru a permite pasagerilor complet vaccinați din Uniunea Europeană și Marea Britanie să călătorească în țară începând din luna noiembrie, a anunțat Casa Albă.
  • O operațiune organizată de Europol în colaborare cu autoritățile din Spania și Italia a dus la arestarea a 106 infractori cibernetici. Aceștia au fost responsabili cu operațiuni de tip phishing sau clonare de carduri SIM și au avut profit de 10 milioane de euro anul trecut.
  • Dacă noul Iphone 13 te surpinde, ei bine, în 2022 va fi lansat iPhone 14 Pro, care va avea un ecran Hole-Punch și o cameră de 48 MP.De asemenea, în același an, Apple anunță lansarea unui nou smartphone de tip SE, cu suport 5G și două noi modele high-end.
  • Barcelona a făcut un nou pas greșit în acest început de sezon și a remizat, 1 la 1, cu Granada, pe teren propriu.După cinci etape din La Liga,Barcelona este pe locul 7, la cinci puncte în spatele liderului Real Madrid.
  • Un exemplar din prima ediţie a cărţii „Frankenstein” de Mary Shelley a stabilit un record mondial pentru cel mai mare preţ plătit pentru o lucrare tipărită. 1,17 milioane de dolari.
  • Actorul Daniel Craig, care se va retrage din No Time To Die, spune că următorul James Bond nu ar trebui interpretat de o femeie. Dar asta pentru că, spune actorul, femeile merită roluri scrise special pentru ele.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC