• Astăzi, Guvernul îți face cadou o porție de libertate. Iei masa în oraș la orice oră vrei, pentru că restaurantele, cafenelele si operatorii economici au voie să țină deschis fără limită. Vor funcționa la capacitate de 50%, cu acces pe bază de Green-Pass.
  • USR contestă la CCR legea bugetului de stat pentru 2022. Sesizarea a fost depusă în cursul zilei de ieri, pe motiv că încalcă un principiu important din Constituție: egalitatea în fața legii. Comunități întregi din România nu au primit niciun leu de la buget, spun reprezentanții USR.
  • Cehia impune condiții noi de acces în țară. De luni, 27 decembrie, persoanele vaccinate cu schema completă dar fără doza booster, persoanele trecute prin boală și cele nevaccinate sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.
  • Numărul persoanelor din Suedia care au un cip implantat în mână a crescut, asta după ce, la începutul lunii decembrie, autoritățile au impus prezentarea pașaportul digital la evenimentele cu mai mult de 100 de persoane. 6000 de suedezi au cip implantat sub piele cu scopul de a-și scana mult mai simplu certificatul și alte pass-uri.
  • Rusia critică presiunile Germaniei și SUA cu privire la blocarea funcționării gazoductului Nord Stream 2. ”Nu este necesară nicio dramatizare, mai ales că nimeni nu va ataca Ucraina”, spun autoritățile ruse.
  • Ministerul Finanțelor a mai împrumutat ieri alte 30 de milioane de la bănci asta după ce joi a făcut împrumuturi de 285 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni de stat benchmark.
  • Telescopul James Webb va fi lansat astăzi, a anunțat NASA. Telescopul este cea mai scumpă sondă științifică construită vreodată – 10 miliarde de dolari.
  • Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a anunțat că implementarea sistemului de video-arbitraj în Liga 1 va mai dura 10 luni pentru pregătirea arbitrilor români. Astfel, VAR-ul va putea fi introdus în campionatul nostru abia din sezonul 2022/2023.
  • Vremea continuă să se încălzească în sudul țării iar temperaturile vor urca astăzi până la 13-14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Dacă vrei să te bucuri de zăpadă, o poți face doar la munte.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC