• 72 de români blocați în Maroc vor fi repatriați azi cu o cursă Tarom. Îți reamintesc, Maroc a suspendat zborurile comerciale pentru două săptămâni pentru a opri răspândirea tulpinii omicron.
  • Iar șeful diplomației americane, Antony Blinken se întâlnește azi la Stockholm cu omologul său rus, Serghei Lavrov, să discute despre tensiunile militare în creștere de la granița Ucrainei. Președintele ucrainean, Vladimir Zelensky a cerut dialog între cele două super puteri, pentru că, spune el, Rusia pregătește o invazie terestră în Ucraina.
  • De la miezul nopții, Portugalia a înăsprit controalele la graniță, iar masca a revenit obligatorie în spațiile închise. În Londra, masca devine obligatorie în magazine iar Grecia impune vaccinarea, pentru cei de peste 60 de ani.
  • După aproape doi ani, micutul stat insular din Pacific, Fiji, își redeschis granițele. Primii turisti au fost primiti cu muzica traditională pe aeroport. Turismul reprezenta 40% din PIB-ul țării.
  • Directorii a opt mari firme de criptomonede au fost chemați să depună mărturie în fața unei comisii a Congresului SUA pe 8 decembrie. Printre martorii chemați să apară se numără Alesia Haas de la Coinbase, Jeremy Allaire de la Circle și Brian Brooks de la Bitfury.
  • Twitch anunță noi instrumente de combatere a hărțuirii.  Vrea să detecteze prin inteligență artificială. utilizatorii care încearcă să se alăture canalelor de chat din care au fost interziși pentru comportament abuziv.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA