• De la ora 13, premierul Florin Cîțu va susține o videoconferință cu prefecții, reprezentanții DSP și managerii de spitale pe tema situației paturilor ATI. Îți amintesc, București, Timișoara și Cluj-Napoca nu mai au niciun loc liber la terapie intensivă.
  • 224 de localități au, în România, incidență de peste 3 la mie. Cea mai mare rată este în Sibiu, în localitatea Șeica Mică, unde este incidență de 10.03 la mia de locuitori.
  • Campania de vaccinare în școli este blocată. Nicio școală nu a solicitat echipe mobile, deoarece sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului, prin care școlile pot solicita intenția de vaccinare, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
  • Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie, pentru a permite pasagerilor complet vaccinați din Uniunea Europeană și Marea Britanie să călătorească în țară începând din luna noiembrie, a anunțat Casa Albă.
  • O operațiune organizată de Europol în colaborare cu autoritățile din Spania și Italia a dus la arestarea a 106 infractori cibernetici. Aceștia au fost responsabili cu operațiuni de tip phishing sau clonare de carduri SIM și au avut profit de 10 milioane de euro anul trecut.
  • Dacă noul Iphone 13 te surpinde, ei bine, în 2022 va fi lansat iPhone 14 Pro, care va avea un ecran Hole-Punch și o cameră de 48 MP.De asemenea, în același an, Apple anunță lansarea unui nou smartphone de tip SE, cu suport 5G și două noi modele high-end.
  • Barcelona a făcut un nou pas greșit în acest început de sezon și a remizat, 1 la 1, cu Granada, pe teren propriu.După cinci etape din La Liga,Barcelona este pe locul 7, la cinci puncte în spatele liderului Real Madrid.
  • Un exemplar din prima ediţie a cărţii „Frankenstein” de Mary Shelley a stabilit un record mondial pentru cel mai mare preţ plătit pentru o lucrare tipărită. 1,17 milioane de dolari.
  • Actorul Daniel Craig, care se va retrage din No Time To Die, spune că următorul James Bond nu ar trebui interpretat de o femeie. Dar asta pentru că, spune actorul, femeile merită roluri scrise special pentru ele.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE