• S-ar putea reveni la introducerea termenului „sex” în loc de „gen” pe cartea de identitate, însă noul format, mai mic, al acesteia nu oferă suficient spațiu și pentru steagul României, spune Directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor, Cătălin Aurel Giulescu.
  • Doar 3% dintre copiii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat împotriva Covid-19. Astfel că ministerele Educației și Sănătății pregătesc deschiderea unor centre de vaccinare în cabinetele medicale școlare.
  • Șoferii agresivi s-ar putea alege cu amendă dar și cu permisul suspendat timp de 120 de zile. Asta prevede un proiect al Politiei Române menit sa reduca accidentele din trafic.
  • Din ce în ce mai mulți români aleg să renunțe la vacanțele în Grecia și le pun la vânzate pe diferite forumuri sau grupuri de Facebook. Asta după ce Grecia a intrat pe lista roșie iar incendiile continuă să facă ravagii.
  • Numărul cazurilor de Covid la nivel mondial a depășit pragul de 200 de milioane, pe fondul răspândirii variantei Delta. Ultimele 100 de milioane de infectări au fost înregistrate în doar șase luni.
  • Proteste violente, mobilizare, doliu și furie au fost ieri pe străzile Libanului, la un an după explozia care s-a sfârșit cu 218 morți și peste 6500 de răniți. Protestatarii cer ca cei vinovați pentru explozie să fie judecați. Aproximativ 100 de manifestanți au fost răniți.
  • Thailanda interzice produsele de protecție soalară care conțin substanțe chimice, care pot afecta coralii din parcurile naționale marine. Interdicții similare au fost introduse și în Hawai.
  • Christian Eriksen s-a întors pe terenul de antrenament al celor de la Inter Milano, unde coechipierii săi l-au așteptat cu brațele deschise. Danezul revine în Lombardia la 2 luni după stopul cardiac pe care l-a suferit în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Campionatul European.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ