• Se scurtează perioada de carantină în România. Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile…. vor sta acasă 5 zile, iar cele nevaccinate, 10.
  • CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic .Astfel, în zona roșie Marea Britanie, Franța , Elveția, Grecia, Spania, Portugalia. In zona verde au intrat Ucraina, Republica Moldova, Ecuador, Singapore și Thailanda.
  • Anul 2021 a fost unul foarte bun pentru piaţa fuziunilor și achizițiilor imobiliare din România, depăşind cifrele din 2020 atât ca valoare, cât şi ca volum. Se estimează că piaţa va urma tendinţa de creştere şi în 2022
  • Extremul Orient se confruntă cu un fenomen paranormal. Mai multe nave fantomă au fost surprinse pe coasta Rusiei. Acestea au eșuat în apropierea țărmului și provin din Coreea de Nord. Fenomenul a fost acaparat de obiectivul unui fotograf rus.
  • Directorul Tesla ,Elon Musk a transmis vineri pe Twitter că producătorul de mașini electrice va ridica prețul în SUA al software-ului său avansat de asistare a șoferului, numit „Full Self Driving” la 12.000 de dolari din 17 ianuarie.
  • Sefului Apple Tim Cook, a câștigat în 2021 de 1.447 de ori mai mult decât salariul mediu al gigantului tehnologic. Salariul a fost alimentat de acțiunile care l-au ajutat să câștige un total de aproape 100 de milioane de dolari.
  • FIFA a anunţat finaliştii pentru premiile „The Best” pentru cel mai bun jucător al anului 2021, pe lista scurtă regăsindu-se polonezul Robert Lewandosky, argentinianul Lionel Messi şi egipteanul Mohamed Salah. Premiile vor fi decernate în data de 17 ianuarie, la Zurich.
  • NASA a descoperit un obiect misterios și întunecat. Acesta se află în momentul de față la 2.365 ani-lumină de Pământ, iar natura lui este incertă, posibil să fie un asteroid dezintergrat sau o planetă minoră. Ciudatul obiect face parte dintr-un sistem format din două stele care au o strălucire similară.
  • Disney a anuțat că animația realizată împreună cu Pixar, „Turning Red” care va fi lansată în cinematografe pe 11 martie va fi lansată consecutiv și pe platforma Disney+. Asta pe fondul creșterii cazurilor de Covid la nivel mondial.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT