• Ziua 0 a sosit. Astăzi forțele aliate trebuie să încheie misiunea din Afganistan, conform înțelegerii cu talibanii. Până în acest moment, aproximativ 130.000 de soldați și civili au fost evacuați.
  • Ultimul avion al Statelor Unite a decolat din Kabul, cu ultimii soldați, după o operațiune contracronometru de a scoate cât mai mulți oameni. SUA anunță că va continua misiunea diplomatică pentru americanii și afganii care vor să plece din Afganistan.
  • Elevii din clasele primare pot purta și masca textilă, spune Ioana Mihăilă. Mâine, miniștrii Sănătății și Educației vor semna ordinul comun cu privire la deschiderea anului școlar.
  • OMS și UNICEF spun că toate școlile din Europa și din Asia Centrală ar trebui să rămână deschise. Experții de acolo au făcut și câteva recomandări, printre care implementarea unei strategii de testare si de vaccinare.
  • PSD, Pro România și ALDE au semnat un protocol de organizare a unui referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand. Politicienii sunt revoltați de gunoiul din scerorul 1, dar și de faptul că Armand ar fi participat la numărarea voturilor la alegerile locale.
  • Pentru că nu există nicio explicație clară legată de cum au explodat prețurile la energie, vicepremierul Barna l-a chemat la discuțiile din Coliție pe ministrul Energiei. La Guvern, se vor căuta soluții pentru creșterile neașteptate de tarife într-o întâlnire ANRE-ANPC.
  • Mâine intră în vigoare legea prin care cadrele medicale din Grecia sunt obligate să se vaccineze, altfel, vor fi trimise în concedii fără plată până se vor imuniza. Măsura a condu deja la proteste.
  • Zvonul că iPhone 13 ar putea să ofere telefonie prin satelit a dus la o creștere cu 50% a acțiunilor Globalstar, un provider de servicii prin satelit, cu ajutorul căruia Apple va transforma această funcție în realitate.
  • Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului de Mare Șlem de la US Open. Românca a învins-o pe Camila Giorgi, scor 6-4, 7-6. Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan au pierdut meciurile din primul tur al ultimului mare turneu al anului.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA