Este ședință la Cotroceni pe tema redeschiderii școlilor. Elevii s-ar putea întoarce în bănci pe 8 februarie. Decizia va fi luată de premierul Câțu care va discuta cu Sorin Câmpeanu, Vlad Voiculescu, Raed Arafat și Klaus Iohannis.

De luna asta, salariul minim crește cu 3 procente și va ajunge la 2.300 de lei. Concret, cei aproape un milion și jumătate de angajați, plătiți cu salariul minim, vor primi 70 de lei în plus brut. Deci cam 40 de lei net.

Între timp, angajații de la stat sunt tot mai supărați că salariile lor au fost înghețate și amenință cu noi proteste. Polițiștii spun că nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai da amenzi și nici nu vor mai verifica persoanele aflate în caratină.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pe de altă parte, pensiile nu vor crește cu 40%. Legea în forma dată de PSD, nu e constituțională, au decis judecătorii CCR. Ei au cerut parlamentarilor o nouă lege pentru pensii.

Și tot judecătorii CCR au stabilit că actul normativ care le permitea rectorilor să aibă mandate nelimitate, încalcă legea fundamentală.

În curând, s-ar putea să ai un vaccin anti-Covid, care ți-ar oferi imunitate pe viață. Serul este dezvoltat de cercetătorii de la Institutul Rega, din Belgia, se află deja în faza de testare și ar putea fi aprobat la toamnă.

Aproape 14.000 de vaccinuri au fost administrate in ultimele 24 de ore. S-au inregistrat doar 60 de reactii adverse. Bilantul total de la inceputul campaniei a trecut de 154.000 de persoane imunizate.

Portugalia intră mâine, timp de o lună, în a doua carantină naţională. Restricțiile rămân aceleași ca în martie şi aprilie, anul trecut, dar, de această dată, şcolile rămân deschise.

De maine intra in vigoare noi măsuri de calatorie in Austria. Va trebui sa completezi inainte de intrarea in tara un document online numit Pre Travel Clearance. Vei sta in continuare in carantina 10 zile sau 5 plus test PCR negative.

Între timp, Spania se confruntă din nou cu o explozie de cazuri, în pofida campaniei de vaccinare. 39 de mii de persoane au ieșit pozitive, în doar 24 de ore. 600 de mii de spanioli s-au vaccinat deja anti-Covid.

Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru incitare la resurectie. Au fost 232 de voturi pentru si 197 de voturi impotriva. Au fost si 10 republicani care au votat pentru.