Dacă aveai de gând să vezi marea, în weekend, nu mai ai cum. Orașul Constanța intră, diseară, în carantină, pentru două săptămâni, după ce rata de infectare a trecut de 9 cazuri la mia de locuitori.

Constănțenii vor putea ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere și doar ca să meargă la serviciu, la doctor sau la cumpărături, iar masca este obligatorie peste tot.

Municipiul Constanța este a 8-a reședință de județ din România care intră în carantină, după Sibiu, Bistrița, Satu Mare, Zalău, Baia Mare, Slobozia și Alba Iulia.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Managerii de top din România și din străinătate au participat, aseară, virtual, la Gala Anuală a Ziarului Financiar. Cel mai longeviv ziar de bussines de la noi a sărbătorit 22 de ani de la înființare.

Procedura de eșalonare simplificată a datoriilor, de după starea de urgență, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ca să beneficiezi de ea, trebuie să depui o cerere până pe 15 decembrie, cel târziu, iar datoriile tale să fie mai mari de 500 de lei, dacă ești persoană fizică sau 5.000 de lei, pentru firme.

Dacă trăiești în străinătate vei avea la dispoziție două zile ca să votezi la alegerile parlamantare – și sâmbătă 5 decembrie și duminică pe 6. Găsești mai multe informații pe pagina Ministerului de Externe, la rubrica „Întrebări frecvente”.

Granițele Statelor Unite cu Canada și Mexic rămân închise până pe 21 decembrie. Măsura impusă în martie, din cauza pandemiei, a fost prelungită.

Astăzi este ziua lui Joe Biden. Președintele ales al Statelor Unite împlinește 78 de ani.

Și tot azi se împlinesc 35 de ani de când a fost lansată prima versiune de Windows. Se întâmpla pe 20 noiembrie 1985. Dura cam 8 minute să se încarce, dar avea calendar, ceas și celebrele aplicații Paint și Notepad.