Săpămâna începe cu vreme mai rece decât în weekend. Vor fi între 0 și 12 grade celsius, azi la prânz, cu cel mult 8 grade în Capitală, unde o să și plouă, în prima parte a zilei.

Cea de-a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer a ajuns, astăzi, în România. Este vorba despre peste 92 de mii doze, care au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

De astăzi vei putea să ieși din nou în oraș. Restaurantele din București se redeschid la interior, la 30% din capacitate. La fel și teatrele și cinematografele. Toate vor funcționa până la ora 9.00 seara

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Și dacă la noi e un pic mai bine, la Madrid, un sfert dintre locuitori intră, de astăzi, în carantină totală. Și-ți amintesc: peste 160 de mii de conaționali trăiesc în regiunea Madrid.

Israelul suspendă, de astăzi, toate zborurile comerciale, timp de o săptămână. Țara se află în al treilea lockdown, iar Guvernul încearcă să oprească răspândirea noii tulpini de coronavirus.

Îți vei putea trimite copilul la școala, cel mai probabil, pe 8 februarie. Dar decizia finală o vei afla marțea viitoare, te-a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Franța ar putea intra, pentru a treia oară, în lockdown total, chiar din februarie, din cauza noilor tulpini ale coronavirusului. Carantina va fi impusă, cel mai probabil, în timpul vacanței școlare.

Și îți aduc aminte: ca să intri în Franța, ai nevoie de un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte și ești nevoit să stai în autoizolare.

Nici în America nu vei putea ajunge ușor, prea curând. Joe Biden vrea să reînnoiască, astăzi, restricţiile de călătorie pentru cei fără cetăţenie americană şi care au fost recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Brazilia.

Germania introduce cocktailul de anticorpi, folosit și de Donald Trump, în tratamentul anti-COVID. Berlinul a cumpărat 200.000 de doze, la 2.000 de euro bucata. Cocktailul va fi administrat pacienților, de săptămâna viitoare.