• Azi ai parte de vreme caldă, dar instabilă. Nu-ți lăsa umbrela acasă pentru că o să plouă cu tunete și fulgere în aproape toată țara. La amiază vor fi între între 13 și 28 de grade cleius, cu cel mult 28 de grade în București.
  • Azi vei afla dacă de la 1 iunie mai porți sau nu mască de protecție pe plajele de pe litoral. La ora 11 are loc o nouă ședință a Comitetului Interministerial. Se mai discută programul restaurantelor şi organizarea de evenimente private pentru cei vaccinați.
  • Din păcate, însă, evenimente precum Untold sau Neversea nu vor putea fi organizate de la 1 iunie, ci mai degrabă după 1 august, te-a anunțat premierul Florin Cîțu.
  • Planul lui Cîțu de relaxare a restricțiilor pentru cei imunizați este greu de implementat, e de părere Avocatul Poporului. Cum verifici cine s-a vaccinat și cine nu și cum eviți să-i discriminezi pe cei neimunizați, întreabă Renate Weber.
  • De azi, de la ora 16.00, până luni dimineață la 8.00, te poți vaccina la orice oră în București. La Sala Palatului și Biblioteca Națională vor fi centre de imunizare non-stop. Te poți duce fără programare și te vaccinezi cu Pfizer.
  • Între timp, am ajuns la aproape 3 milioane și jumătate de români vaccinați, mai mult de jumătate dintre ei cu a ambele doze. Iar ieri am depășit, în sfârșit, pragul de 100 de mii de persoane vaccinate în 24 de ore.
  • Comisia Europeană vrea să aprobe 5 medicamente anti-COVID-19, până la sfârșitul anului. Este vorba despre antivirale, imunomodulatori și anticorpi monoclonali.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT