• CSAT APROBĂ STRATEGIA DE VACCINARE. Strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi discutată și aprobată, astăzi, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ședința începe la ora 15.00, în sistem de videoconferință.
  • ROMÂNII DIN UK, PRIMII VACCINAȚI. Cei aproape 5.000 de conaționali care lucrează în sistemul medical din Marea Britanie vor fi primii români vaccinați împotriva COVID-19. Campania de imunizare va începe în UK săptămâna viitoare.
  • NU INTRĂM ÎN LOCKDOWN DUPĂ ALEGERI. Știu că te-ai întrebat dacă vom intra sau nu în carantină națională, după alegerile de duminică. Ei bine, Ludovic Orban îți garantează 100% că nu va fi niciun lockdown, după 6 decembrie. Spune că Romînia nu își poate permite o astfel de măsură acum.
  • PANDEMIA NU SE TERMINĂ ÎN 2021. Chiar dacă acum există vaccinuri anti-COVID, pandemia nu se va sfârși în 2021, a spus medicul Adrian Marinescu, aseară, la ȘTIU. Dar e clar că la vară, viața noastră va redeveni cât de cât la normal, a mai precizat el.
  • CSM ÎȘI ALEGE NOUA CONDUCERE. Consiliul Superior Al Magistraturii îşi alege, astăzi, noii şefi. Și sunt doar doi candidați pentru funcția de președinte. Ședința e programată la ora 12.00 și la ea o să participe și Klaus Iohannis.
  • CU TRENUL, LA AEROPORT. Mâine se face recepția lucrărilor la calea ferată care leagă Gara de Nord de Otopeni. Iar tu te vei putea duce cu trenul la Aeroport din 12 decembrie și vei face cam un sfert de oră.
  • MARIJUANA NU MAI ESTE DROG PERICULOS. ONU a scos marijuana medicinală de pe lista celor mai riscante narcotice din lume. Dar votul nu va avea un impact imediat. Cercetările arată că marijuana protejează sistemul nervos și ameliorează convulsiile, durerea, anxietatea și inflamația.
  • O NOUĂ BARIERĂ ANTI-COVID19. O proteină din laptele de capră poate combate infectarea cu SARS-CoV-2. Descoperirea a fost făcută de oamenii de știință din Turcia, care spun că proteina protectivă poate fi folosită în spray-urile nazale. Dar nu te apuca să bei lapte de capră, nu te va ajuta!
  • NEMȚII NU SCAPĂ DE RESTRICȚII. E oficial: nemții vor avea parte de restricții până pe 10 ianuarie, a decis Angela Merkel. Și chiar dacă totul este închis, în afară de magazine și școli, oamenii vor putea să îşi viziteze rudele de Crăciun şi Revelion.
  • ELON MUSK, AFACERISTUL ANULUI. Elon Musk este afaceristul anului 2020. Cu o avere de 142 de miliarde de dolari, el ocupă primul loc în clasamentul realizat de revista Fortune.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE