Știrile de la ora 10:00, prezentate de Mihaela Chircă, 2 octombrie 2021

  • De duminică, în București vor fi introduse restricții. Sunt închise cinematografe, restaurante, săli de sport. Magazinele închid la ora 18, iar masca va fi obligatorie. Asta dacă nu este publicată în Monitorul Oficial hotărârea CNSU prin care toate activitățile de comerț se pot desfășura, dar ai acces la ele doar dacă ești vaccinat sau ai trecut prin boală.  
  • Șapte oameni au murit la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este al treilea incendiu de proporții într-un spital Covid în ultimul an. De șapte ani președinte, Klaus Iohannis recunoaște că statul a eșuat în a-și proteja cetățenii.
  • Școlile și grădinițele se închid și trec în online dacă jumătate din clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza COVID. Cursurile se suspendă doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate.
  • USR PLUS are nou președinte. Dacian Cioloș a obținut 19 603 voturi iar Dan Barna, principalul său contracandidat a primit 18.908 voturi.
  • Suntem pe locul șase în lume și pe al treilea în Europa la viteza internetului fix. În Singapore este cea mai mare viteză a internetului, iar în Europa ne depășesc Monaco și Elveția.