Pacienții cu Covid care nu au simptome și nici boli care le-ar putea pune viața în pericol vor fi tratați acasă și supravegheați de medicul de familie. Guvernul va adopta azi ordonanță de urgență în acest sens.

Toți studenții Universității București vor trece, de azi, la cursuri online, pentru următoarele două săptămâni. Multe dintre cele 19 facultăți își mutaseră deja cursurile și seminariile pe internet.

De astăzi, masca este obligatorie și în toate spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov. Evenimentele private sunt interzise, iar pe stradă nu au voie grupuri mai mari de 6 persoane.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Îți poți lua zile libere de la serviciu ca să stai acasă cu copilul. Liberele vor fi plătite cu 75% din salariul brut. Condiția este ca cel mic să învețe exclusiv online sau în sistem hibrid. Măsura se aplică doar unui singur părinte din familie.

Și sigur te întrebi dacă ne vom întoarce sau nu la lockdown. Iohannis spune că o a doua carantină națională nu ar fi o soluție și că trebuie găsit un echilibru care să ne permită să ne continuam viața.

Îți amintesc că România a atins un număr record de cazuri de covid. Au fost 4.848 în 24 de ore, din 37 de mii de teste efectuate. Următoarele cifre vin în jurul orei 13.00.

Lombardia a introdus, de astăzi, restricții de circulație pe timpul nopții. Până pe 13 noiembrie, oamenii n-au voie să iasă din case de la 11 seara până la 5 dimineața.

Excepție fac cei care trebuie să meargă la serviciu sau trebuie să ajungă de urgența la spital. Ei trebuie să completeze și o declarație pe proprie răspundere. Vârstnicii sunt rugați să iasă din casă cât mai puțin.

Doi militari români au fost răniţi aseară în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, după ce un dispozitiv exploziv improvizat a sărit în aer. Starea celor doi militari este stabilă.

Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor relua, posibil chiar astăzi, negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit. Discuțiile au fost suspendate vineri.