• Incidența în capitală a crescut la 8,28 la mie. În acest context masca devine obligatorie chiar și pe stradă în toate localitățile care au depășit 6 la mia de locuitori, te anunță CNSU.
  • De mâine, în București, vor fi introduse restricții. Sunt închise cinematografe, restaurante, săli de sport. Magazinele închid la ora 18, iar masca va fi obligatorie. Asta dacă nu este publicată în Monitorul Oficial hotărârea CNSU prin care toate activitățile de comerț se pot desfășura, dar ai acces la ele doar dacă ești vaccinat sau ai trecut prin boală.
  • Au venit și primele demiteri după incendiul de la secția ATI din Constanța. Premierul Florin Cîțu l-a demis pe șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și a cerut demisia managerului spitalului. USR PLUS spune că premierul avea nevoie de un țap ispășitor și a ales ultimul om propus de USR PLUS într-o instituție publică.
  • USR PLUS are nou președinte. Dacian Cioloș a obținut 19 603 voturi iar Dan Barna, principalul său contracandidat a primit 18.908 voturi.
  • Regatul Unit încearcă să combată criza de combustibil cu care se confruntă alături de forțele armate. Începând de luni, benzinăriile din Marea Britanie vor fi aprovizionate cu ajutorul tancurilor și a 200 de soldați britanici.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT