• PNL și PSD au stabilit lista finală a miniștrilor pe care fiecare partid îi trimite în Guvernul Ciucă. Executivul va avea 20 de ministere la care se adaugă și funcția de secretar general al guvernului. Față de guvernul anterior, Guvernul Ciucă are două ministere noi: ministerul pentru IMM-uri și Turism și ministerul Tineretului și Familiei.
  • Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și viitor ministru al Dezvoltării, spune că România trebuie să înceapă ”chiar de azi” să se pregătească de valul 5 al pandemiei de COVID-19.
  • Premierul francez Jean Castex a fost testat pozitiv pentru COVID-19 luni seara. Omologul său belgian Alexander De Croo, cu care premierul s-a întâlnit de dimineață, s-a autoizolat.
  • România este pe locul 10 în Europa la consumul de alcool pur cu 11 litri pe cap de locuitor pe an. Pe primele locuri în top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia şi Cehia, iar la coada clasamentului sunt Italia,
  • Profitul sistemului bancar a ajuns după 9 luni la un record de 6,4 mld. lei, plus 36% față de aceeiași perioadă din 2020.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE