• Valul 5 al pandemiei ar putea aduce 800.000 de infectări, dublu față de valul 4, spune ministrul Sănătății. Certificatul ar fi putut frâna această creștere, însă cu cât întârzie mai mult, cu atât riscă să devină irelevant, mai spune el.
  • China a carantinat un oraș cu 1,2 milioane de locuitori după depistarea a trei cazuri COVID-19 asimptomatice. Este vorba despre Yuzhou din provincia Henan.
  • Ministerul Educației promite elevilor că nu va mai fi luată o vacanță forțată, indiferent de evoluția valului 5, spune Federația Părinților și Aparținătorilor Legali. Chiar și așa, elevii spun că ministerul nu vine cu măsuri concrete pentru școala online.
  • Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații valabilă în 5 județe din Transilvania. Atenționarea este în vigoare până joi la ora 16.00. Este vorba de Maramureș, Alba, Bihor, Satu Mare și Bistrița Năsăud.
  • România va pierde peste 7 milioane de locuitori până în 2100, arată cel mai recent raport ONU. Nu vom fi doar mai puțini, ci și mai bătrâni. Numărul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani se va dubla până în 2050 şi se va tripla până la sfârşitul acestui secol.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA