• Comisia Europeană vrea să plafoneze prețul energiei, astfel că va crea un set de măsuri pe care statele membre le vor putea lua pentru a stopa creșterile semnificative ale facturilor. Anunțul instituției vine după ce prețul energiei a crescut, în anumite țări, chiar și de trei ori.
  • Stocurile europene de gaze naturale sunt la cel mai scăzut nivel din cel puțin 10 ani înainte de sezonul de iarnă. În țările europene, depozitele de gaz sunt în prezent la o capacitate de 72%, comparativ cu 94% anul trecut.
  • Un medicament dezvoltat de Astra Zeneca pentru cancerul la sân reduce riscul de deces sau de multiplicare a tumorilor. Medicamentul acesta este mai eficient cu 72% față de tratamentul standard, chiar și în cazul metastazelor.
  • Peste 75% dintre infectările cu SARS-CoV2 și peste și 91% dintre decesele înregistrate săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, arată ultimul raport al Institutul Național de Sănătate Publică.
  • Procurorii au ridicat documente de la sediul City Insurance. Și polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au ridicat înscrisuri la sediul City Insurance. Cercetează infracțiuni de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu.
  • Dacă ai de gând să mergi în Italia, te anunț că MAE a emis o atenționare de călătorie pentru turiștii români. Mai multe organizații sindicale au anunțat o grevă la „nivelul transportului aerian pe 24 septembrie”.
  • Bazat pe povestea bestsellerului „All the light we cannot see”, Netflix va realizeaza un serial de 21 de episoade. În același timp, lansează la nivel global un casting pentru a găsi persoana perfectă în rolul lui Marie-Laure LeBlanc. Filmările vor începe în Europa, anul viitor.
  • Stefano Domenicali, șeful Formula 1, a anunțat că începând din sezonul viitor, Grad Prix-ul de la Monaco va avea 3 zile, în loc de 4 cum erai obișnuit până acum.
  • PSG a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Metz, în etapa a 7-a campionatului francez de fotbal Ligue 1. Messi nu a jucat la oaspeţi, fiind accidentat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT