• Rectificarea bugetului Capitalei a fost respinsă. Nicușor Dan îi face iresponsabili pe cei din USR și avertizează că se pot pierde fonduri europene importante. Rectificarea era necesară pentru absorbția primei tranșe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuție.
  • Peste 15.000 de companii noi cu activităţi în agricultură, silvicultură şi pescuit au fost înfiinţate din luna ianuarie până în luna noiembrie a acestui an, cu 280% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele de la Registrul Comerţului, potrivit Ziarului Financiar.
  • Experţii în sănătate din Italia au îndemnat guvernul să relaxeze restricţiile anti-COVID-19, avertizând că acestea riscă să ducă la o paralizie a ţării.
  • Emiratele Arabe Unite au eliberat primul certificat de căsătorie civilă unui cuplu non-musulman. Un cuplu canadian a fost primul care s-a căsătorit în temeiul noii legi.
  • Guvernul nipon a anunțat că vrea să ducă un japonez pe Lună în acest deceniu. Își propune astfel să trimită primul non-american pe Lună, ca parte a programului Artemis o inițiativă condusă de SUA.
  • Peste 800 de peruşi au fost încredinţaţi unui adăpost de animale din Michigan de către fiul unui bărbat care îi creştea înghesuiţi într-o cameră din locuinţa sa. Proprietarul îi ţinea încuiaţi în cuşti şi cheltuia 1.200 de dolari pe lună pentru a-i hrăni, conform Detroit Free Press.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK