• Ți-am spus ieri că un plic cu ricină, o otravă puternică, a fost trimis la Casa Albă, cu destinația Donald Trump. Azi au și arestat un suspect. Este vorba de o femeie, care potrivit mai multor surse americane, avea asupra ei o armă de foc în momentul arestării.
  • Ți se pare normal să dai drumul la robinet și să curgă apa, dar uite că nu, n-a trecut așa mult timp de când a avut loc inaugurarea primei lucrări moderne de alimentare cu apă a Bucurestiului – 21 septembrie 1847.
  • Ce să mai ascult azi, de multe ori mă întreb și eu. Îți dau o idee. În această zi din 1993: Nirvana și-a lansat albumul In Utero, iar în 2004 Green Day au lansat „American Idiot“.
  • Ce zi frumoasă să încercăm să fim mai buni, și tu și eu. Azi e Ziua Internațională a Păcii. Zi dedicată în special absenței războiului și a violenței.
     
    Piața de capital din România este de astăzi piață emergentă, în urma unei decizii istorice luate de agenția de evaluare financiară FTSE Russell. O promovare considerată echivalentul aderării la UE.

    Președintele Klaus Iohannis testează astăzi trenul către Aeroportul Otopeni, de la Gara de Nord. Ruta ar putea fi dată în folosință din 12 decembrie, spune ministrul Transporturilor.

    Clujul este San Francisco-ul României. A ajuns cel mai scump oraș rezidențial, cu un plus de 30% pe mp față de București, 40 față de Timișoara și un plus de 80% față de Iași.

    Protestele din Belarus sunt departe de a se termina. Aseară, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Minsk și au cerut demisia președintelui Alexandr Lukashenko.

    Mii de locuitori din Madrid au protestat față de noile măsuri restrictive impuse de Guvernul regional. Capitala spaniolă este orașul european cu cea mai mare incidență de COVID.

    Restaurarea Catedralei Notre Dame va fi gata peste 4 ani, înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, spune președintele francez Emmanuel Macron.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
V. NULAND RUPE TĂCEREA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR