Au fost din nou proteste anti-restricții aseară în România, însă cu mai puțini oameni decât zilele trecute. Numai seara trecută s-au dat 1.300 de amenzi, în valoare de 670.000 de lei.

„Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”, spune Iohannis.

Oraşul chinez Wuhan și nici piaţa Huanan, nu pot fi considerate focarele aflate la originea pandemiei de COVID-19, potrivit raportului final al echipei ştiinţifice a OMS.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Statele Unite şi 13 ţări aliate şi-au exprimat, într-o declaraţie, „preocupările comune” pe tema raportului OMS cu privire la originea COVID-19. „A fost întârziat şi nu a fost acordat un acces extins la datele şi la eşantioanele originale”.

Data rapelului se poate modifica din platformă. Valeriu Gheorghiță îți spune că măsura este dedicată celor care se infectează după prima doză.

Cine nu va avea certificat de vaccinare „mai bine să nu pornească la drum” prin Europa, spune vicepreședintele Comisiei Europene. Vrea să finalizeze certidicatul digital până pe 19 mai, cand are loc târgul de turism FITUR 2021.

Elevii ar putea să revină în şcoli la începutul lunii iunie, spune Ministrul educației, Sorin Câmpeanu. Asta dacă se vor respecta regulile de protectie, de vaccinare a personalului, testare non invazivă și scăderea numărului de cazuri.

Începând din luna mai, Google Maps îți va spune și cum e vremea dar şi calitatea aerului din locul în care mergi.

Pentru prima dată în istorie, un meci de fotbal din Anglia va fi arbitrat de o femeie. Rebecca Welch va fi la centru în partida de liga a patra dintre Harrogate și Port Vale.

Iar azi Guvernul discută, în a doua lectură, modificarea și completarea ordonanței de urgență pentru elaborarea Planului National de Redresare și Rezilienta.

Tot azi, deputații votează moțiunea simplă depusă de PSD la adresa lui Adrian Oros. Motiunea, susținută și de partidul AUR, acuză faptul că agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” ministrului.