• Incidența în capitală a ajuns astăzi la 13.6 cazuri la mia de locuitori, asta după ce ieri era de 12,65.
  • De astăzi, starea de alertă este prelungită pe teritoriul României cu încă 30 de zile, până pe 8 noiembrie. Restricțiile rămân aceleași, cel puțin pentru moment.
  • Directorii școlilor vor decide închiderea unităților de învățământ, atunci când rata de infectare ajunge la 50% din totalul elevilor. Potrivit ordinului comun semnat cu ministrul sătătății, Cîmpeanu spune că aceștia pot muta cursurile în online, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație.
  • Restaurantele din Venezuela vor avea semafoare Covid. Acestea functioneaza cu ajutorul unei baze de date care identifica starea clientului dupa numarul cărții de indentitate. Astfel, culoarea verde e pentru cei vaccinați, portocaliu pentru persoanele nevaccinate dar sanatoase si rosu pentru cei care au avut un test pozitiv in ultimele 21 de zile.
  • Nirvana ar putea modifica coperta albumului „Nevermind” în cazul unor lansări viitoare. Asta după ce bărbatul care a apărut pe coperta discului, pe când era bebeluș, a intentat un proces pentru pornografie infantilă.
  • O tânără americană a fost condamnată la patru zile de închisoare și o mie de dolari amenda pentru că s-a apropiat prea mult de un urs și de puii ei în Parcul Național Yellowstone. Desi îngrijitorii au avertizat-o sa se îndepărteze, ea a continuat sa faca poze ursoaicei care a alulngat-o de lângă pui.
  • Dacă ești pasionat de mașini, îți amintesc că Salonul Auto București e în plină desfășurare, iar pasionații au ocazia să vadă cele mai noi modele și tehnologii din domeniul auto până pe 17 octombrie.
  • Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an pe 10 octombrie. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală pentru a creşte gradul de conştientizare şi educaţie publică, dar și înţelegerea cât mai bună a bolilor mintale şi a tulburărilor de comportament.
  • Iar in seara asta are loc cea de-a doua extragere din cadrul Loteriei Vaccinării. Dacă te-ai inscris în portalul special dedicat, poți câștiga premiul de 100.000 de lei sau unul dintre cele 80 de premii de 10.000 de lei
  • Astăzi, la Milano, se joacă finalele Ligii Națiunilor la fotbal. Mai întâi, de la ora 16, Italia și Belgia se întâlnesc în meciul pentru locul trei, pentru ca marea finală să le pună față în față, de la 21:45, pe Spania și Franța.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT