• Zi sumbră pentru România azi. Avem record negativ absolut în ceea ce privește bilanțul COVID. 18.863 de cazuri noi au fost confirmate azi. 1.805 persoane sunt la ATI, iar 574 de persoane și-au pierdut viața.
  • Agenia Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Anunță că va dura în jur de două luni, până va veni cu un răspuns.
  • Polonia se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor COVID. Au crescut cu 85% în ultima săptămână, ajungând la aproape 4 mii zilnic. Peste 52% dintre adulții polonezi sunt imunizați complet împotriva COVID.
  • Notele nu au reflectat niciodată cunoștințele elevilor, iar orele online au accentuat această vulnerabilitate a sistemului. În timpul pandemiei au fost multe note mari,c are nu au reflectat neaparat realitatea, spune Cîmpeanu.
  • Prețul petrolului a urcat la un nivel record fata de 2018. Barilul a depășit 85 de dolari.
  • Unicul Ferrari LaFerrari care are un exterior vopsit Vinaccia (culoarea strugurilor) și un interior creat de Pelle Chiodi Di Garofano este scos la licitație. Unul dintre cele doar 500 de modele create, LaFerrari ar putea aduce în jur de 3.4 milioane de $ la licitația organizată de casa Sotheby’s.
  • Comisia constituțională a Senatului ceh a activat azi articolul 66 din Constituția Cehiei, asta însemnând că președintele țării Milos Zeman va rămâne fără putere, până când va fi apt medical ca să conducă țara. Atribuțiile președintelui Zeman vor fi preluate de premierul ceh și de președintele Camerei Deputaților, însă decizia trebuie aprobată și de camera inferioară a Parlamentului.
  • La aniversarea a cinci ani de la lansarea căștii Virtual Reality, Sony a creat un top al celor mai utilizate jocurile pe PlayStation 4 pentru acest device. Pe primul loc este Rec Room, lansat în 2017. Beat Saber, PlayStation World, The Elder Scrolls 5 și Resident Evil 7 sunt în acest top.
  • Google Pixel 6, care va fi lasat astăzi, costă, cel mai probabil, 599$. Varianta Pro a modelului este mai scumpă, adică 898$, dar chiar și așa este mai ieftin decât Iphone 12 și Samsung Galaxy 21 costă, fiecare, 799$, iar variantele Pro ale acestora, 1000$.
  • Prințul William găzduiește astăzi petrecerea memorială a prințesei Diana la Palatul Kensington, după ce recepția din vara acestui an a fost amânată. Sunt așteptate în jur de 100 de persoane. Prințul Harry și Megan au anunțat deja că nu vor participa.
  • Compania de video streaming Netflix, compania Johnson Johnson, producătoare inclusiv de vaccin și compania aeriană americană United Airlines Holdings își prezintă oficial câștigurile din al treilea trimestru al acestui an.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA