• Insula Tonga este prima țară din lume care a intrat în 2022. Insula din Pacific va întâmpina anul nou la ora 12 ora României. Urmează Australia și mai multe țări din Asia.
  • Vârful valului Omicron a fost depășit în Africa de Sud, fără creșterea numărului de decese, anunță autoritățile de acolo. Contaminările noi au scăzut cu aproape 30% săptămâna trecută și au ajuns la aproape 90 de mii de infectări.
  • România va primi alte 2 mliarde de euro din PNRR la început de an, anunță premierul. Din cauza procedurilor, banii vor fi folosiți la primăvară. Săptămâna viitoare va fi înființat un departament care va monitoriza toate proiectele PNRR.
  • Plățile de pe Ghișeul.ro au ajuns la un nivel record în acest an: un miliard de lei. S-au făcut 2,6 milioane de tranzacții iar platforma a crescut în 2021 cât în ultimii nouă ani.
  • Aeroportul din Oradea va fi modernizat cu fonduri europene. Lucrările vor fi gata în 2023 și va avea o pistă prelungită, cu perimetre securizate, accese informatizate și toate facilitățile operaționale, inclusiv terminalul cargo.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS