Știrile de la ora 13.00, prezentate de Monica Mihai, 10 februarie 2021

Cum a împărțit Guvernul Cîțu banii pentru 2021? Ai șanse să afli azi odată ce va fi făcut public proiectul de buget pentru anul în curs. Deficitul bugetar nu are voie să depășească 7.2% din PIB.

Ești cu încă un pas mai aproape să ai o autostradă de Centură a Capitalei. Cîțu aprobă azi exproprierea a 1.728 de proprietăți care sunt pe coridorul lucrării. de Centură a Capitalei.

De azi te poți programa la vaccinare pentru imunizarea cu AstraZeneca. Vaccinul Pfizer se folosește acum doar pentru rapel iar din serul Moderna avem o cantitate mică de doze.

Ai de azi noua variantă a aplicației ”Inspectorul Pădurii”, anunță Ministerul Mediului. Momentan este disponibilă doar în varianta web, nu și android sau ios.

Exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate începe mai devreme de 2024-2025 pentru că este necesară modificarea legii offshore, spune ministrul Energiei.

Se renumără voturile în Sectorul 1 al Capitalei, unde primar este Clotilde Armand. Asta a decis un procuror de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Procesul împotriva lui Trump din Senatul american este constituțional, chiar dacă mandatul prezidențial s-a încheiat. Au fost 56 de voturi pentru și 46, împotrivă.

Germania este blocată de ninsorile puternice și iarna grea. Trasporturile au fost perturbate, iar oamenii sunt rugați să nu se deplaseze decât dacă este neaparat nevoie. Este cea mai grea iarnă din ultimul deceniu.

De luni, dacă mergi în Anglia stai în carantină 10 zile la hotel. Asta te costă în jur de 2.000 de euro. Trebuie să faci teste anti-covid în ziua a 2 și a 8-a. Iar dacă nu respecți asta poți să iei amendă de până la 10 mii de lire sterline sau 10 ani de închisoare.

Așa cină sigur nu ai avut. Ce zici de un antricot creat la o imprimantă 3d? O echipă din Israel a reușit să facă asta. Îți promite același gust și miros ca la o friptură adevărată de vită.

Michelle Obama își lansează un serial de gătit, ce va fi disponibil pe Netflix. Se numește ”Waffles + Mochi”, va avea 10 episoade și îl vei putea vedea luna viitoare.

Simona Halep s-a calificat în optimile de la Australian Open după o victorie în 3 seturi împotriva Aliei Tomlianovici. Simona i se alătură în optimi Soranei Cîrstea, care a eliminat-o azi pe Petra Kvitova.