• „Pot să fiu captiv al acestui fenomen de fake news, pot să mă uit la beneficiile vaccinării sau pot să port mască.” Astea sunt obțiunile noastre pentru a trece peste valul 4, care va fi cel mai intens, spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
  • În timp ce cazurile COVID se înmulșesc, disputa politică se întețește. Anca Dragu sesizeaza CCR. Președintele Senatului, îi cere lui Cîțu să numească noi miniștri, în locul demisionarilor de la USR. Și să vină în fața Parlamentului pentru a obține un nou vot de încredere, pentru noua compoziție a Guvernului.
  • Ultimii 2 ani au fost destul de dificili. Cum se traduce asta? Un sondaj făcut pe 10 mii de tineri arată că 75% dintre tineri cred că „viitorul este unul îngrijorător” și că au mai puține oportunități în viață.
  • Drept urmare a noilor motive de stres care au venit o dată cu pandemia, TIK TOK vrea să îți ofere asistentă personală în cazul în care te confrunți cu tulburări de alimentație, sănătate ori ai gânduri de sinucidere. Între timp, rivalul lor Instagram studiează impactul asupra bunăstării utilizatorilor.
  • Iar Agenția mondială antidoping va iniția o cercetare științifică amănunțită a canabisului. Acum e pe lista substanțelor interzise, a organizației mondiale. Însă după ce atleta Sha’Carri Richardson a ratat participarea la JO de la Tokyo din cauza unui test pozitiv la marijuana, WADA vrea să vadă dacă într-adevăr canabisul influențează performanțele sportive.
  • Protestele nu au schimbat intenția autorităților din Franța. De azi, medicii și pompierii de acolo sunt obligați să se vaccineze anti-Covid.
  • Mai mult de o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt dintre ai au murit, potrivit greekcitytimes.com. 50% din populația de pe munte este infectată.
  • Apple și-a prezentat noile modele de iPhone 13, care vor fi disponibile din 24 septembrie. Prețurile variază intre 700 si 1.100 de dolari.
  • Începând de azi, pot fi depuse dosarele de înscriere pentru concursul de directori de școli în învățământul preuniversitar de stat. Candidații pot depune dosarele până pe 26 septembrie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT