• De luni elevii vor începe școala. În unitățile de învățământ în care rata de vaccinare este mai mica de 60%, orele se vor face în regim online. Totodată numărul tezelor a fost modificat: elevii de gimnaziu vor sustine 2 in loc de 3 teze, iar cei de liceu 3 in loc de 4.
  • Conform ultimelor date, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8.268 de cazuri noi de Covid 19, iar alte 483 de persoane și-au ăierdut viața.
  • PNL nu hotărăște astăzi cu cine va face alință. Liberalii vor avea ședința decisive abia luni. Până atunci, se discută, atât cu PSD cât și cu USR. Marcel Ciolacu a spus că în acest weekend PSD și PNL vor negocia un program de guvernare comun.
  • Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în februarie 2022, Europa riscă încă jumătate de milion de decese. În Bulgaria, unde doar 20% din populație este vaccinată, sistemul sanitar se prăbușește, iar România este pe locul 4 mondial la mortalitate, după Rusia, SUA și Ucraina. Infecțiile din Europa au crescut cu 6% în ultima săptămână, cea mai mare creștere la nivel global.
  • 57% din germani vor vaccinare obligatorie, în timp ce 39% se declară împotrivă, potrivit unui sondaj dat de televiziunea de stat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT