• Vremea rămâne și azi capricioasă. Avertizarea de cod galben de ploi şi ninsori pentru 12 judeţe e valabilă până pe 28 decembrie. Munții Apuseni sunt sub cod galben de ninsori și viscol.
  • În acest weekend, peste 7.000 de zboruri au fost anulate și 10.000 amânate, la nivel global, din cauza variantei Omicron, arată un bilanţ Flight Aware.
  • Iar Creta a fost zguduită. La propriu. Un cutremur cu magnitudine 5,4 s-a produs duminică în largul insulei grecești Creta. Momentan nu au fost raportate victime sau pagube, potrivit Institutului Geologic al țării.
  • Autoritățile sanitare din Israel au autorizat pastila Pax-lovid, produsă de compania Pfizer, pentru tratarea coronavirusului. Zeci de mii de doze vor fi administrate pacienților cu forme ușoare și moderate. Tratamentul reduce spitalizarea și riscul de deces în 89% dintre cazuri. Reprezentanții Pfizer spun că eficiența pastilei nu ar trebui să fie afectată de nouă variantă Omicron.
  • Mii de susținători ai industriei culturale au ieșit în stradă și au manifestat împotriva noii decizii. Guvernul din Belgia a decis să închidă sălile de teatru și cinematografele, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu tulpina omicron.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ