Știrile de la ora 13:00, prezentate de Mihaela Gîrbea, 29 septembrie 2021

 • PNRR-ul are la noi, deja, efecte. Șeful de la Finanțe anunță că scutirile de impozit din IT, cercetare și construcții vor dispărea. Reprezintă 3% din PIB, spune el. Și e prea mult.
  În plus, dispariția facilităților fiscale am promis-o ca reformă la Comisia Europeană, să ne aprobe PNRR-ul.
 • Proprietarii de restaurante cer ajutorul Guvernului. Vânzările au scăzut cu 39% în anul 2020, iar anul acesta, din pricina restricțiilor, industria ospitalității
  va înregistra încasări la fel de mici.
 • Pe scena politică nu e liniște. PNL nu va mai negocia cu USR PLUS, dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. E precizarea lui Cîțu ca răspuns la întrebarea:
  mai avem sau nu Coaliție de guvernare.
 • Croații pot intra de acum în Statele Unite, fără viză. Au fost incluși în programul Visa Waiver. pentru că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Noi suntem departe de a scăpa de vize. 10% dintre noi, care aplică pentru viză sunt refuzați. Ca să fie ridicate vizele, procentajul trebuie să fie mai mic de 3%.
 • Barilul de petrol a trecut de 80 de dolari, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Cumulat cu prețurile crescute ale energiei, spun analiștii, acest record va cântări greu în revenirea economică după pandemie.