• PNRR-ul are la noi, deja, efecte. Șeful de la Finanțe anunță că scutirile de impozit din IT, cercetare și construcții vor dispărea. Reprezintă 3% din PIB, spune el. Și e prea mult.
    În plus, dispariția facilităților fiscale am promis-o ca reformă la Comisia Europeană, să ne aprobe PNRR-ul.
  • Proprietarii de restaurante cer ajutorul Guvernului. Vânzările au scăzut cu 39% în anul 2020, iar anul acesta, din pricina restricțiilor, industria ospitalității
    va înregistra încasări la fel de mici.
  • Pe scena politică nu e liniște. PNL nu va mai negocia cu USR PLUS, dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. E precizarea lui Cîțu ca răspuns la întrebarea:
    mai avem sau nu Coaliție de guvernare.
  • Croații pot intra de acum în Statele Unite, fără viză. Au fost incluși în programul Visa Waiver. pentru că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Noi suntem departe de a scăpa de vize. 10% dintre noi, care aplică pentru viză sunt refuzați. Ca să fie ridicate vizele, procentajul trebuie să fie mai mic de 3%.
  • Barilul de petrol a trecut de 80 de dolari, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Cumulat cu prețurile crescute ale energiei, spun analiștii, acest record va cântări greu în revenirea economică după pandemie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL