• ANM a emis un cod portocaliu de ploi și vijelii pentru zona Dobrogei, valabil până la ora 19:00. În Muntenia, Moldova și la munte e cod galben de ploi iar vântul va sufla cu putere.
  • 108 pompieri români au plecat în Grecia ca să ajute la stingerea incendiilor de acolo. Din cauza focului din ultima săptămână, mii de greci și turisti au fost evacuați.
  • Comunitatea LGBT se ceartă cu Primăria capitalei pe organizarea marșului de anul acesta. Primăria nu a autorizat marșul ACCEPT, Bucharest Pride, pe Calea Victoriei. Motivul – Accept vrea 10 mii de participanți, CNSU a fixat limită de 500. În plus, pe calea victoriei de la 1 iulie, e autorizat proiectul Străzi deschise și zona e intens circulată în week-end-uri.
  • Începând din această dimineață de la ora 6, în Zakynthos și în Hania, o regiune din insula Creta, a fost reactivat lockdownul nocturn. Până pe 13 august se interzice deplasarea dar și muzica..  în intervalul 1-6 dimineața.
  • CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Islanda trec în zona roșie.Turcia și Muntenegru intră în zona galbenă. Modificările intra în vigoare duminică.
  • Apple vrea să instaleze un software pe iPhone-urile americane pentru a căuta imagini de abuz asupra copiilor. Experții în securitate avertizează că asta ar putea deschide o ușă pentru supravegherea a milioane de oameni. Peste 1 miliard de oameni utilizează în prezent iPhone-uri.
  • Moderna spune că vaccinul pe care-l produce rămâne eficient și după 6 luni. Dar, a treia doză va fi necesară în câteva luni, din cauza variantei Delta, spun reprezentanții Moderna.
  • Centrele de vaccinare din Spania s-au umplut de adolescenți. Oficialii au anunțat că imunitatea de masă, care ne scapă de restricții, poate fi obținută dacă 90% dintre spanioli sunt vaccinați. Procentajul nu se poate obține fără vaccinarea masivă a celor sub 20 de ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT