• COVID-19, CIFRELE ZILEI. 4.207 oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2 de ieri până astăzi pe teritoriul României. 1.160 de persoane sunt internate la ATI, iar 130 au pierdut lupta cu virusul.
  • ÎNCĂ UN VACCIN LA 90%. Și o veste bună. Avem al treilea vaccin anti-COVID cu o eficiență de peste 90%. Pe lângă cele produse de Pfizer și Moderna, se alătură și serul produs de Universitatea Oxford și AstraZeneca. Este cel mai ieftin de pe piață. Are preț de pornire de doi euro.
  • JOHNSON LAUDĂ OXFORD. „Vești foarte bune în legatură cu vaccinul Oxford”, scrie Boris Johnson pe Twitter. „Mai sunt câțiva pași de siguranță de parcurs, dar rezultatele anunțate sunt fantastice”, spune premierul britanic.
  • MASCA ON, NO MATTER WHAT. Nu trebuie să renunți la mască și la distanțarea fizică nici după ce te vaccinezi împotriva COVID-19, spune coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță.
  • VACCINUL, INTERZIS SUB 18 ANI. Tot el anunță că tinerii cu vârste sub 18 ani şi pacienții cu boli cronice grave şi în stadii terminale nu vor fi imunizaţi. Deocamdată nu există studii certe cu privire la aceste categorii.
  • INTRI ÎN SPANIA DOAR NEGATIV. Nu mai poți intra în Spania fără un test PCR cu rezultat negativ. De astăzi, românii sunt obligați să prezinte testul făcut cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul spaniol.
  • MOȘ CRĂCIUN ADUCE RELAXAREA. Și vești bune dacă stai în UK. Sălile de sport și magazinele se vor redeschide în perioada Crăciunului, iar restaurantele și barurile vor fi deschise și după ora 22.00.
  • BIDEN NU E DE ACORD CU TRUMP. Donald Trump a spus în cadrul summit-ului G20 că Acordul Climatic de la Paris a fost dăunător pentru cetățenii americani. SUA a ieșit din Acord pe 4 noiembrie, dar președintele ales, Joe Biden, a spus că America se va alătura din nou acordului internațional de mediu din prima zi când va ajunge la Casa Albă.
  • INSTAGRAM ȘI FACEBOOK ALEG BIDEN. După Twitter a venit și rândul site-urilor Facebook și Instagram să transfere conturile Casei Albe adminstrației Joe Biden. Indiferent dacă Trump își va recunoaște înfrângerea, conturile vor fi ale lui Biden începând cu 20 ianuarie.
  • IBRA ȘI ELIXIRUL TINEREȚII. Zlatan Ibrahimovic a înscris de două ori în victoria echipei AC Milan cu Napoli. Suedezul a marcat în toate cele 6 meciuri în care a jucat în acest sezon din Italia. Doar alţi 3 jucători au mai reuşit o asemenea performanţă.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL