Știrile de la ora 14:00, prezentate de Angela Carp, 14 iunie 2021

  • DEZBATERI FINALE PENTRU „COLECTIV”. Curtea de Apel București începe 3 zile de dezbateri finale în dosarul Colectiv. Printre cei care au fost condamnați se numără Cristian Popescu-Piedone, doi pompieri și patronii clubului.
  • VACCINUL ANTI-COVID NOVAVAX ARE O EFICACITATE DE 90%, transmite compania. Novavax va depunde cerere de aprobare în Europa și Statele Unite până la sfârșitul lui septembrie și până atunci va produce 100 de milioane de doză pe lună. Primele tranșe de vaccin vor pleca către țările sărace.
  • ESTE SCANDAL ÎN PNL. Unul foarte încins, din pricina împărțirii ministerelor care gestionează economia și fondurile europene cu USR PLUS. Culmea, discuțiile s-au aprins după ce Comisia Europeană ne-a trimis proiectele PNRR, cu zeci de observații, la refăcut.
  • ÎNCEP PLĂȚILE PENTRU ORELE REMEDIALE. Astăzi vor începe plățile pentru orele remediale, dar nu în toate județele, ci doar în cele unde documentația a fost completă. Ministerul Educației spune că ar fi virat sumele aferente încă de acum trei săptămâni.
  • SALARIUL MEDIU NET A AJUNS LA 3561 LEI. Salariul mediu a crescut cu aproape 12 procente în aprilie 2021, comparativ cu aprilie 2020 şi a ajuns la 3.561 de lei net, potrivit ZF. HORECA este unul dintre domeniile cu cele mai mari creșteri.
  • TESLA VA RELUA PLĂȚILE CU BITCOIN. Tesla va relua tranzacțiile cu Bitcoin, însă va accepta criptomonede doar de la cei care minează folosind energie curată, a scris Elon Musk pe Twitter.
  • ERIKSEN: „MĂ SIMT BINE, NU RENUNȚ”. Christian Eriksen, fotbalistul care a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului Danemarca-Finlanda, se simte mai bine și mulțumește pentru suport. Fotbalistul a fost resuscitat timp de 18 minute și spune acum că nu va renunța și că vrea să înțeleagă ce s-a întâmplat cu el.
  • PLOUĂ ÎN TOATĂ ȚARA PÂNĂ MIERCURI. Va ploua și vântul va bate puternic în toată țara, cel puțin până miercuri dimineață, informează ANM. În jumătatea de est a țării, vor fi averse însemnate cantitativ.