Știrile de la ora 14:00, prezentate de Ioana Enache, 5 noiembrie 2021

De luni elevii vor începe școala. În unitățile de învățământ în care rata de vaccinare este mai mica de 60%, orele se vor face în regim online. Totodată numărul tezelor a fost modificat: elevii de gimnaziu vor sustine 2 in loc de 3 teze, iar cei de liceu 3 in loc de 4.

Conform ultimelor date, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8.268 de cazuri noi de Covid 19, iar alte 483 de persoane și-au pierdut viața.

PNL nu hotărăște astăzi cu cine va face alință. Liberalii vor avea ședința decisive abia luni. Până atunci, se discută, atât cu PSD cât și cu USR. Marcel Ciolacu a spus că în acest weekend PSD și PNL vor negocia un program de guvernare comun.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în februarie 2022, Europa riscă încă jumătate de milion de decese. În Bulgaria, unde doar 20% din populație este vaccinată, sistemul sanitar se prăbușește, iar România este pe locul 4 mondial la mortalitate, după Rusia, SUA și Ucraina. Infecțiile din Europa au crescut cu 6% în ultima săptămână, cea mai mare creștere la nivel global.

57% din germani vor vaccinare obligatorie, în timp ce 39% se declară împotrivă, potrivit unui sondaj dat de televiziunea de stat.

Astronomii americani cer dezvoltarea unui telescop spațial masiv pentru a găsi următorul Pământ. Potrivit lor, cu ajutorul instrumentului, vor putea privi în atmosferele planetelor dincolo de Sistemul nostru Solar.

În timp ce Pământul nu se confruntă cu niciun pericol imediat, NASA intenționează să prăbușească o navă spațială care călătorește cu o viteză de 24.000 km/h, într-un asteroid anul viitor, într-un test de „apărare planetară”.

Statele Unite vor oferi asistență financiară jurnaliștilor din țări străine care se confruntă cu procese menite să îi reducă la tăcere, ca parte a unei campanii de sprijinire a democrației în întreaga lume, a anunțat Samantha Power, directorul USAID.

Primarul New York-ului, Eric Adams, a declarat că va încasa primele sale trei salarii în această funcție în bitcoin și că orașul va deveni „ un centru al industriei criptomonedelor”.

Xavi poate semna cu Barcelona. Clubul catalan a plătit clauza de reziliere a contractului cu Al-Sadd, în valoare de cinci milioane de euro.