• Raportul covid de astăzi arată că am înregistrat 1.622 de noi cazuri COVID, iar 130 de persoane și-au pierdut viața. Incidența în capitală continuă să scadă. Astăzi a ajuns la 1,85 de cazuri la mia de locuitori.
  • Stéphane Bancel, CEO-ul Moderna crede că va exista o „scădere semnificativă” a eficacității vaccinurilor actuale în fața variantei Omicron. El avertizează că producția pe scară largă a unui nou vaccin va dura câteva luni.
  • Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud și unul dintre primii medici care au detectat noua tulpină, spune că omicron prezintă simptome mai ușoare față de cei care Se infectează de tulpina Delta . Cei infectați cu omicron resimt oboseală, dureri de cap și de corp și dureri ocazionale în gât.
  • Agenția Spațială americană a anunțat că a decis să amâne ieșirea în Spațiu a doi astronauți pentru repararea unei antene de comunicație. Motivul? Un avertisment cu privire la gunoiul spațial care punea în pericol misiunea.
  • Cu 0,5% din PIB alocat pentru cercetare-dezvoltare, România se situează pe ultimul loc în UE la acest capitol. Malta și Letonia alocă 0,7%, iar Cipru, Bulgaria și Slovacia dau puțin mai mult, 0,9%, conform datelor Eurostat.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII