• De astăzi, adolescenții între 12 şi 17 ani pot fi programați de părinți în platforma de vaccinare. Serul de la Moderna este disponibil și pentru ei. Vaccinarea propriu-zisă începe de mâine.
  • 1 august vine cu noi măsuri de relaxare. La festivalurile în aer liber pot participa 75.000 de persoane, iar la evenimente private precum nunți și botezuri, maxim 400. Cluburile și barurile vor funcționa la capacitate maximă.
  • Dacă vrei să călătorești cu metroul sau STB te anunț că de azi o călătorie te va costa 3 lei. Un bilet comun pentru cele două mijloace de transport va costa 5 lei.
  • Potrivit unei analize Coface, vânzările de vehicule electrice vor creşte cu 70% în anul acesta, faţă de anul anterior. Astfel că, preţurile pentru metalele utilizate în producţia acestor maşini ar urma să se majoreze cu până la 47%.
  • Ministerul Economiei vrea să reia exploatarea grafitului, care este o resursă esențială pentru producția de baterii și panouri solare. Din grafit se extrage grafenul, esențial în energia verde, iar o tonă se vinde și cu 200.000 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI