• Meteorologii au emis un cod roșu de inundații în județul Alba, valabil până la ora 24:00, după ce zeci de case au fost inundate, iar mai multe mașini au fost luate de apă. Inundațiile vor lovii și județul Suceava. Meteorologii au emis avertizări de ploi puternice, cu vijelii și grindină.
  • Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism vrea să introducă testarea rapidă la intrarea în România pentru a atrage mai mulți turiști străini.
  • Piața auto din România este singura din Europa unde vânzările au scăzut în primul semestru din 2021. S-au înmatriculat peste 47 de mii de autoturisme.
  • Autoritățile sanitare din Franța iau în considerare vaccinarea obligatorie a populației. Asta în urma creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Guvernul francez a impus deja vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sectorul medical.
  • OMS cere din nou Chinei să permită verificarea laboratoarelor unde au fost identificate primele cazuri de Covid-19. De asemenea, are în vedere efectuarea unor studii pe oameni, pe zone geografice, animale sălbatice, din captivitate şi din crescătorii, unde a fost semnalată cel mai devreme circulaţia virusului SARS-CoV-2.
  • Dacă plănuiești să călătorești, te anunț că Grecia a intrat pe lista galbenă, iar Spania, Portugalia și Olanda sunt considerate țări cu risc, fiind pe lista roșie, din cauza numărului mare de persoane infectate cu Sars-CoV-2. Așa că la întoarcerea în România, cei neimunizați vor sta în carantină 14 zile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN