• În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 499 de cazuri pozitive cu SARS-COV-2. Iar 53 de persoane și-au pierdut viața.
  • S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Spania și Italia intră în zona roșie, iar în zona verde intră Armenia și Albania. Dacă ești vaccinat, nu vei sta în carantină, indiferent de zona din care vii.
  • Aglomerația și cozile care s-au înregistrat în ultimele zile la aeroportul Otopeni, din cauza formalităților, se vor atenua, promite Compania Națională Aeroporturi București, care susține că instituie noi măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la intrarea și ieșirea din țară.
  • Consiliul Național al elevilor solicită creșterea finanțării învățământului la 4,7% din PIB. Solicitarea vine în condițiile în care în 2022 se vehiculează un buget similar cu cel alocat în acest an.
  • Olanda intră în lockdown, până în ianuarie din cauza variantei Omicron. Era „inevitabil”, spune Mark Rutte. Noua versiune SAR-CoV2 înăsprește restricțiile în mai multe țări europene printre care Marea Britanie, Franța și Grecia.
  • Nasa a confirmat lansarea pe 24 decembrie a Telescopului Spațial James Webb.Proiectul a început în 1989 și se aștepta să fie cel mai puternic telescop care a fost lansat vreodată în spaţiu – la începutul anilor 2000. Dar multiplele probleme au dus la întârzieri și la o triplare a bugetului iniţial, care a ajuns la 10 miliarde de dolari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI