• PNRR-ul are la noi, deja, efecte. Șeful de la Finanțe anunță că scutirile de impozit din IT, cercetare și construcții vor dispărea. Reprezintă 3% din PIB, spune el. Și e prea mult. În plus, dispariția facilităților fiscale am promis-o ca reformă la Comisia Europeană, să ne aprobe PNRR-ul.
  • Proprietarii de restaurante cer ajutorul Guvernului. Vânzările au scăzut cu 39% în anul 2020, iar anul acesta, din pricina restricțiilor, industria ospitalității va înregistra încasări la fel de mici.
  • Pe scena politică nu e liniște. PNL nu va mai negocia cu USR PLUS, dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. E precizarea lui Cîțu ca răspuns la întrebarea: mai avem sau nu Coaliție de guvernare.
  • Croații pot intra de acum în Statele Unite, fără viză. Au fost incluși în programul Visa Waiver. pentru că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Noi suntem departe de a scăpa de vize. 10% dintre noi, care aplică pentru viză sunt refuzați. Ca să fie ridicate vizele, procentajul trebuie să fie mai mic de 3%.
  • Barilul de petrol a trecut de 80 de dolari, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Cumulat cu prețurile crescute ale energiei, spun analiștii, acest record va cântări greu în revenirea economică după pandemie.
  • Orașul poveștilor din O mie și una de nopți, Cairo va fi restaurat. Egiptul a început un nou proiect prin care își propune să revitalizeze și să promoveze orașul ca atracție turistică, în timp ce guvernul se pregătește să se mute într-o noua capitală în deșert. Inițial guvernul vrea să renoveze aproximativ 10% din oraș într-o perioadă de 2 ani.
  • Compania americană United Airlines a declarat că v-a începe procesul de concediere pentru aproape 600 de angajați care au decis să nu se vaccineze. La începutul lunii august, compania a devenit primul transportator american care a impus vaccinarea obligatorie a angajaților.
  • Liderii Pentagonului au admis că s-au înșelat în legătură cu armata afgană. Pur și simplu nu și-au dat seama cât de demoralizată e. Am construit o armată, dar n-am putut construi o națiune, au explicat ei dezastrul de la intrarea talibanilor în Kabul.
  • Lionel Messi a înscris primul său gol după plecarea de la Barcelona. Messi a marcat împotriva fostului sau antrenor, Pep Guardiola. Așa, PSG a învins-o cu 2-0 pe Manchester City si după două etape e pe primul loc in grupa ei din Champions League.
  • Noul robot Amazon, numit Astro, nu gătește și nu curăță ca personajul animat din „The Jetsons”. Dar chiar te ajută prin casă. Spre exemplu, poate verifica dacă nu cumva ai lăsat aragazul deschis când ai plecat de acasă.
  • Din Columbia, până în Republica Dominicană sau Puerto Rico, artiști precum Camilo și Juan Luis Guerra au fost nominalizați la Latin Grammy 2021, gală ce va avea loc pe 18 noiembrie, în Las Vegas. Camilo este în top cu 10 nominalizări.
  • După o lansare spectaculoasă la Londra, ultimul film al lui Daniel Craig, No Time to Die, este așteptat în cinematografele de la noi, mâine. E avanpremiera. Pentru publicul larg, lansarea e pe 8 octombrie. Tocmai ți-am dat o idee, dacă nu știai ce să faci zilele următoare.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI