COVID UPDATE. În ultimele 24 de ore avem 1.470 de cazuri noi de infectare cu Sars-cov-2 din peste 21.000 de teste făcute. 44 de oameni au murit.

SESIZAREA LUI IOHANNIS, RESPINSĂ. CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis. Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare

INDICELE ROBOR LA 3 LUNI- 2,09%. Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat astăzi la 2,09%.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

CUTREMUR DE 3,2 ÎN BUZĂU. În dimineața asta a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter, în Buzău.

ASIGURĂRILE, AFECTATE DE PANDEMIE. Un studiu al Boston Consulting Group arată că asigurările reprezintă al patrulea cel mai afectat sector la nivel global, după HoReCa, bănci și energie, în contextul pandemiei.

PREA PUȚINI AMERICANI S-AU IMUNIZAT. Dr. Julie Parsonnet de la Stanford spune în urma unui studiu că mai puțin de 10% din oamenii din State au anticorpi la coronavirus.

SCADE MEDIA DE VÂRSTĂ LA COVID. Noile date ale CDC arată că în august, 1 din 5 oameni infectați cu coronavirus a fost un tânăr între 20 și 29 de ani.

SE CAUTĂ COBAI. Se caută zeci de mii de voluntari în Franța, pentru testarea vaccinului împotriva COVID.

POFTA VINE CU VÂRSTA. Mereu ai crezut că pe măsură ce femeile îmbătrânesc, nu mai consideră viața sexuală așa importantă. În urma unui studiu, doctorul Holly Thomas de la Universitatea din Pittsburg îți spune că nu e deloc așa. Din contră.

VINYL WEEK PE EBAY. eBay lansează “Vinyl Week”, o șansă de a cumpăra viniluri rare. Poți să-ți completezi colecția până pe 4 octombrie.

ARUNCĂM PREA MULTĂ MÂNCARE. Fiecare român aruncă 129 de kilograme de mâncare pe an. Guvernul şi-a propus înjumătăţirea cantităţii până în 2030.

CENTRUL DE TRANSFUZII, ÎNCHIS. Centrul de Transfuzii Bistrița se închide. Mai multe cadre medicale au fost confirmate cu COVID.

SERIALUL BARBARIANS, PE NETFLIX ÎN OCTOMBRIE. Netflix România iți prezintă serialul Barbarians. Poți să vezi sezonul 1 pe 23 octombrie.

RESTRICȚII PE VALEA OLTULUI. Dacă ai drumuri azi, îți spun că sunt restricții pe Valea Oltului, între județele Vâlcea și Sibiu, din cauza unor lucrări.

CARDUL DE SĂNĂTATE OBLIGATORIU. Din 1 octombrie cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepţia consultaţiilor de la distanţă.

AMNESTY INTERNATIONAL PLEACĂ DIN INDIA. Amnesty International spune că şi-a oprit activitatea în India, din cauza represaliilor guvernului.

NOI INCENDII ÎN NORDUL CALIFORNIEI. Sunt noi incendii în nordul Californiei. Trei oameni au murit și au fost evacuaţi peste 50.000 de oameni.

TREC IAR LA STARE DE URGENȚĂ. Cehia şi Slovacia vor declara stare de urgenţă. De la 1 octombrie sunt aplicate noi restricții acolo.

PESTE 1 MILION DE DECESE. Peste un milion de oameni au murit la nivel global după ce s-au infectat cu Sars-Cov-2. Statele Unite, Brazilia şi India însumează aproape jumătate din decese.

SPĂRGĂTORUL DE NUCI CU CAPUL. Pakistanezul Muhammad Rashid a spart 254 de nuci într-un minut cu ajutorul capului și a intrat în Cartea Recordurilor.