Un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter a avut loc în nord-estul Japoniei. Locuitorii au fost avertizați cu privire la un tsunami. Tot acolo, zona a fost devastată de dezastrul din 2011.

De astăzi, avem 167 de cabinete noi de vaccinare pentru serul de la Pfizer. Cabinetele sunt împărțite în 13 județe și în București

Coronavirusul e în continuă evoluție. Ministerul Sănății din Franța a găsit o nouă variantă de coronavirus care nu poate fi identificată de testele standard. Au descoperit deja 8 cazuri cu noua tulpină.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Bulgaria a atins vineri un nou record de spitalizări – 8.082, cu 278 de noi internări într-o singură zi şi 670 de pacienţi în stare gravă.

Și nu uita, se vaccinează iar cu dozele de vaccin rămase din lotul retras de la AstraZeneca, după ce au apărut cazuri de tromboză. Decizia aparține Comitetului de Coordonare campaniei de vaccinare.

Oradea intră pe lista marilor orașe aflate în scenariul roșu, cu o incidență de 3,36 cazuri la mie.

S-au împărțit banii pentru PNRR. 4,4 mld. euro vor merge spre educaţie, 3,4 mld. euro spre sănătate, 9,5 mld. euro spre transport, iar spre mediu vor pleca 6,8 mld. euro. 

22 de elevi în medie, sunt infectati în fiecare zi. Profesorii și personalul par să se infecteze în număr mai mare – 55 în fiecare zi, arată datele Ministerului Educației.

Nu există legislație care să le permită elevilor din localitățile carantinate să meargă la școală în alte orașe. ”Dacă există adeverință pentru angajați, mi se pare absurd să nu se aplice regula asta si pentru elevi”, spune Ministrul Câmpeanu.

Ministrul Turismului, Claudiu Năsui vorbește deja despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc documentele care să permită călătoria peste hotare – certificatul de vaccinare, testul negativ sau testul de anticorpi.

Zambește, sigur ai un motiv, cât de mic. Azi e ziua fericirii. Finlanda a fost desemnată”cea mai fericită ţară din lume” – al patrulea an la rând -, devansând Danemarca, Elveţia şi Islanda, într-un clasament al fericirii.