Știrile de la ora 15.00, prezentate de Tamara Ceaicovschi, 30 noiembrie 2021


Aeronava care a plecat spre Africa de Sud pentru a recupera românii blocați acolo,ajunge în următoarele minute pe Aer. Otopeni. La bord sunt 46 de români și 24 de cetățeni străini.

Iar peste 70 de români sunt blocați în Maroc. Autoritățile de acolo au decis, de la miezul nopții, să suspende pentru o perioadă de două săptămâni zborurile comerciale.

Cu 0,5% din PIB alocat pentru cercetare și dezvoltare, România se situează pe ultimul loc în UE la acest capitol. Malta și Letonia alocă 0,7% conform datelor Eurostat.

Stéphane Bancel, CEO-ul Moderna crede că va exista o „scădere semnificativă” a eficacității vaccinurilor actuale în fața variantei omicron. El avertizează că producția pe scară largă a unui nou vaccin va dura câteva luni.

Orice escaladare a Rusiei asupra Ucrainei va fi foarte îngrijorătoare pentru Staele Unite, dar şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune va provoca consecinţe serioase, anunță Antony Blinken, după întâlnirea NATO de la Riga.

Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud și unul dintre primii medici care au detectat noua tulpină, spune că omicron prezintă simptome mai ușoare față de cei care Se infectează de tulpina Delta . Cei infectați cu omicron resimt oboseală, dureri de cap și de corp și dureri ocazionale în gât.