Știrile de la ora 15:00, prezentate de Alice Stroescu, 21 decembrie 2021

  • Mii de protestari au pătruns azi în curtea Palatului Parlamentului după ce s-au îmbrâncit cu jandarmii și au forțat intrarea, iar mașinia ambasadei SUA a fost vandalizată. Manifestanții au fost chemați la protest de liderul AUR George Simion pentru a împiedica intrarea în vigoare a certificatului verde. Aceștia se indreaptă chiar acum către Guvern
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 800 de noi cazuri de infectare cu Sars-cov2 și de asemenea a fost confirmat și al 16-lea caz de infectare cu tulpina Omicron în România. 66 de persoane și-au pierdut viața iar incidența în Capitală e de 0,65 de infectări la mia de locuitori, în ușoară creștere față de ieri când a fost de 0.64 la mie.
  • Carantinarea turiştilor care intră în România, indiferent de categoria lor, ar putea fi evitată prin efectuarea de teste rapide antigen la intrarea în ţară, a declarat preşedintele ANAT.
  • Vom avea o zi dedicată special lecturii. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care instituie ziua de 15 februarie ca Ziua naţională a lecturii. Legea merge la promulgare.
  • Raed Arafat spune că în mai multe țări din Europa, s-a constatat faptul că doar două doze de vaccin nu asigură o imunitate crescută. De aceea va fi necesară doza booster pentru ca certificatul verde să mai aibă valabilitate. Decizia va fi, cel mai probabil adoptată la nivel european, spune Arafat.