Știrile de la ora 15:00, prezentate de Mihaela Chircă, 3 ianuarie 2022

  • Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare al controversatei judecătoare Mariana Ghena, deschizând astfel calea pentru alegerea unui nou președinte la CSM. Locul lui Ghena în CSM va fi ocupat de următorul clasat, judecătorul Marian Buda de la Înalta Curte, după ce candidaturile judecătoarelor Gabriela Baltag și Andrea Chiș au fost respinse.
  • Tot astăzi, Înalta Curte de Casatie și Justiție își alege și completurile de 5, care vor judeca în 2022 dosare penale grele ca Ponta, Tăriceanu, Udrea, Vâlcov sau Gabriel Oprea.
  • Numărul locurilor în școlile de poliție se dublează în acest an la cererea MAI, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Educației.
  • Șeful Pentagonului a fost testat pozitiv pentru COVID-19. El are simptome uşoare și va continua să-și exercite atribuțiile pe timpul carantinei de cinci zile, informează Reuters.
  • La 15 ani după deschiderea granițelor pentru muncitorii din Sud Estul Europei, compatrioții o duc bine pe piața muncii din Germania, arată o analiză a FAZ. În septembrie 2021, aproape 460.000 de români lucrau în Germania și își plăteau asigurările sociale.În prezent, în jur de 5000 de medici români lucrează în spitalele și cabinetele germane, mai mult decât în orice țară a Uniunii Europene.