Știrile de la ora 15:00, prezentate de Mihaela Gîrbea, 5 noiembrie 2021

Incidența în capitală a ajuns la 11,61 la mia de locuitori, observăm astfel o rată descendentă.

Elevii se vor întoarce fizic la școală în funcție de rata de vaccinare din fiecare unitate. În școlile unde este mai mică de 60%, elevii rămân în online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpenu a anunțat astăzi că 441 de școli vor începe luni școala fizic.

PNL nu hotărăște cu cine va face alință. Liberalii vor avea ședința decisivă abia luni. Până atunci, se mai poartă discuții informale, atât cu PSD cât și cu USR. Marcel Ciolacu a spus că în acest weekend PSD și PNL vor negocia un program de guvernare comun.

La o zi după ce medicamentul anitiviral produs de Merk a fost aprobat în Marea Britanie, Pfizer anunță că au și ei un tratament care reduce riscul de agravare a bolii cu 89%. Pfizer deși a oprit testarea, spune că rezultatele sunt extraordinar de bune și va trimite foarte curând dosarul la FDA, pentru aprobare.

Parlamentul francez a prelungit folosirea certificatului verde până la 31 iulie 2022. Deși legea fusese respinsă de Senat, Adunarea Națională a tranșat în favoarea prelungirii pass-ului, pentru a pregăti valurile 5 și 6 ale pandemiei.

Primarul ales al New York-ului, Eric Adams, a scris pe Twitter că își va lua primele trei salarii în Bitcoin. Democratul promite că oraşul va deveni ”un centru al industriei criptomonedelor”.

Un lider din partidul lui Viktor Orban a recunoscut în premieră că Ungaria a folosit Pegasus, softul israelian de spionaj, iar acesta a fost cumpărat chiar de Ministerul maghiar de Interne. Nu cred că au fost încălcate drepturile niciunui cetățean maghiar, a spus oficialul. SUA au pus producătorul pe lista neagră spunând că reprezintă amenințare la adresa securității naționale.

În timp ce Pământul nu se confruntă cu niciun pericol imediat, NASA intenționează să prăbușească o navă spațială care călătorește cu o viteză de 24.000 km/h, într-un asteroid anul viitor, într-un test de „apărare planetară”.

Vernisajul instalaţiei imersive cu holografie şi video, inspirată de concepte din fizica cuantică începe de la ora 17:00, în spaţiul invitro de la Ateliere Malmaison. Expoziţia “Particule affective” va putea fi vizitată până pe 7 noiembrie, în baza unei programări prealabile.

Cel de-al 26-lea film de la Marvel, Eternals ajunge azi în cinematografele din România, și tot azi are premiera filmului animat Monster Family 2.