• De astăzi a fost pusă în circulație și prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină. Chipul Ecaterinei Teodoroiu apare pe bancnota de 20 de lei
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se gândește serios la impunerea vaccinării în întreaga Uniune Europeană. Ea a subliniat, însă, că va rămâne la latitudinea guvernelor statelor membre dacă vor adopta sau nu această măsură.
  • Maratonul de vaccinare deschis în această dimineață, de la ora 8:00, se va încheia joi, 2 decembrie, la ora 16:00. 6 spitale ale MApN din Iași, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Brașov și Timișoara sunt la dispoziția tuturor celor care vor să se vaccineze anti-covid.
    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.141 de cazuri noi. Sunt și 89 de decese, dintre care 10 anterioare. Incidența în București a scăzut până la 1.78 la mie.
  • Prognoza de creștere globală este de 6,7% în acest an și de 4,8% în 2022. Șomajul va scădea în 2021 la 14,6% de la 16,3% anul trecut, iar anul viitor va ajunge la 12,9%, anunță OECD în raportul prezentat azi privind perspectivele economiilor globale.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN