• E zi decisivă. Ne așteptăm la o nouă stare de urgență sau la obligativitatea green pass-ului. Iohannis a convocat la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei, după ce ieri România a avut cel mai sumbru bilanț COVID de până acum.
  • 184 de parlamentari au votat împotriva Guvernului Cioloș. Acum mingea e din nou la președinte care trebuie să convoace partidele la consultări. O variantă pentru ieșirea din criză este ca PNL și USR să cadă la pace.
  • Bilanțul COVID de azi arată așa. 17.158 de cazuri noi au fost confirmate în România, 1.799 de persoane sunt la terapie intensivă iar 423 și-au pierdut viața. Iar incidența în București a ajuns la 16,51 cazuri de infectare la mia de locuitori.
  • Indicele ROBOR la 3 luni a mai făcut un pas în sus și a ajuns la 2,25%, după ce în ultimele 5 zile stagnase la 2,20-2,21%. Este folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate
  • Europarlamentarul Stéphane Séjourné, apropiat al președintelui Franței, Emmanuel Macron a fost ales azi președintele grupului Renew Europe, pe locul lăsat liber de Dacian Cioloș.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE