• E record absolut de cazuri noi COVID. 15.037 de noi cazuri au fost confirmate la noi. 252 de persoane și-au pierdut viața și 1.480 sunt la ATI. 22 de minori sunt în stare gravă.
  • România a activat mecanismul de protecție civilă european, pentru a cere TOCILIZUMAB. Este posibil ca România să ceară anumite echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale, pentru a crește numărul paturilor cu oxigen din spitalele care au paturi libere, dar nu sunt conectate la oxigen.
  • Azi poate fi ultima zi a premierului Cîțu la Palat. La 12 plenul reunit dezbate și votează moțiunea de cenzură depusă de PSD: Teoretic, se vor aduna 280 de voturi: 157 de la PSD, 80 de la USR PLUS și 43 de la AUR. Este nevoie de 234 de voturi.
  • Guvernul compensează facturile la energie pentru aproximativ 13 milioane de români. La energie electrică – între 30 de kw şi 200 de kw/lună – iar la gaze naturale 25% din factură.
  • Ai atenționare de călătorie din partea MAE dacă mergi în Italia. Sunt coduri roșu, portocaliu și galben de precipitații în centrul regiunii Liguria și zona de vest din regiunea Piemonte.
  • Guvernul introduce taxa pe ambalajele de plastic, aluminiu și sticlă, ca să crească gradul de reciclare. De câte ori vei cumpăra o sticlă cu apă sau o doză de suc sau bere, plătești cu 50 de bani mai mult, bani pe care îi recuperezi dacă duci sticla înapoi.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.